Een overzicht van onze "Kijk Verder" boeken

Summaries of the books in English are available here:

#1 SULWE

Sulwe heeft de kleur van middernacht. Ze is donkerder dan iedereen thuis en iedereen op school. Haar grootste wens is net zo te stralen als haar moeder en zus.

Kaft van Sulwe, Lupita Nyong

Boekrecensie "Sulwe":


"Sulwe betekent Ster, maar de gelijknamige hoofdpersoon voelt zich helemaal geen ster. Ze vindt zichzelf veel te donker - ze werd geboren 'met de kleur van middernacht' - en ze wil een lichtere huid, net als haar zusje. Sulwe probeert het met make up, met een gum en door alleen licht gekleurde dingen te eten. Niets helpt, zelfs mama niet, die vertelt dat mooi zijn binnen in je zit..."

#2 De binnenkant van mij

De binnenkant van mij viert datgene wat ons allemaal uniek maakt.

Kaft van De binnenkant van mij, bell hooks & Chris Raschka

Boekrecensie "De binnenkant van mij":


"De boodschap van dit minimalistische prentenboek is simpel en duidelijk: aan de buitenkant kun je niet zien hoe iemand er vanbinnen uitziet. De tekst bestaat uit korte zinnetjes, als een in stukken geknipt gedicht: 'Mijn vel kan mijn verhaal niet vertellen' of 'Mijn huid kan niet uit.' De vertellende ik-figuur nodigt de lezende ander uit naar zijn binnenkant te komen..."

#3 Superhelden knuffelen niet

SuperSam is ervan overtuigd dat hij geen knuffels nodig heeft van zijn moeder. Hij redt toch mensen?!


Kaft van Superhelden knuffelen niet, Michael Cathpool & Emma Proctor

Boekrecensie "Superhelden knuffelen niet":


"SuperSam heeft het druk met het redden van mensen uit gevaarlijke situaties. Er zijn tijgers die de toeristen bang maken, ontkoppelde treinen die rampen kunnen veroorzaken, instortende bruggen boven woest kolkende rivieren diep in de jungle. Verder moet hij, als Superheld, altijd op zijn hoede zijn voor de Grijze Schaduw die de hand lijkt te hebben in al deze incidenten. Hij heeft zeker geen tijd voor knuffels van zijn moeder..."

# 4 Het Mooiste Blauw

Faizah weet dat haar eerste schooldag bijzonder gaat worden. Het is de eerste dag dat haar oudere zus een hijab draagt.

Kaft van Het mooiste blauw, Ibtihaj Muhammad met S.K. Ali & Hatem Aly

Boekrecensie "Het mooiste blauw":


"'Het mooiste blauw' is een boek waarin het leven kinderen overkomt, maar waarin ze ook met het leven leren omgaan. De verhaallijn is eenvoudig. Asiya kiest haar eerste hijab, de hoofddoek die Moslimmeisjes mogen dragen wanneer ze de puberteit naderen. Dat is een feestelijk moment van keuze, van leren wie je bent en wie je kunt worden: een coming of age. De lezer volgt de gebeurtenissen door de ogen van de jongere Faizah, die haar grote zus bewondert, maar ook ziet hoe die gepest wordt..."

#5 Ogen die schitteren in de hoekjes

Ogen die schitteren in de hoekjes viert datgene dat ons uniek maakt!


Kaft van Oogjes die schitteren in de hoekjes, Johanna Ho & Dung Ho

Boekrecensie "Ogen die schitteren in de hoekjes":


"Een meisje merkt op dat haar Aziatische ogen niet lijken op de ogen van haar vriendinnen. Haar ogen zijn hetzelfde als die van haar moeder. Zij schitteren in de hoekjes en glanzen als goud. De ogen van haar oma kunnen recht in het hart van haar kleindochter kijken en ze vertellen duizenden verhalen. In deze lyrische ode aan de ogen van de drie generaties van een familie
staat de auteur, een specialist in onderwijs, op voor haar visie van zelfacceptatie..."

#6 Suiker in melk

Een boek dat de kracht van diversiteit, acceptatie en tolerantie laat zien.

Kaft van Suiker in melk, Thrity Umrigar & Khoa le

Boekrecensie "Suiker in melk":


"'Toen ik in dit nieuwe land aankwam, voelde ik me erg alleen.' Dat is de betekenisvolle eerste zin van Suiker in melk, die de lezer direct het verhaal intrekt. Het is een verhaal van ontheemd en niet welkom zijn en van een mogelijk antwoord op die afwijzing. Een klein meisje komt zonder haar ouders uit India naar Amerika om bij haar oom en tante te wonen. Ze kan niet aarden en is
eenzaam. Tot tante een oud verhaal vertelt over een groepje Perzen dat zich in eigen land niet meer welkom voelt en in bootjes richting India vaart..."

Ook in de Room for All collectie:

#7 Dankjewel, Omu!

Dit boek vertelt het hartverwarmende verhaal van Omu, een genereuze vrouw wiens heerlijke stoofpot de hele stad aantrekt.


Kaft van Oogjes die schitteren in de hoekjes, Johanna Ho & Dung Ho

Boekrecensie "Dankjewel, Omu!":


"In Nigeria betekende Omu vroeger koningin. In dit verhaal is ze eerder een keukenprinses, een moederlijke, donkergekleurde dame, met een groot hart en op haar fornuis een heerlijk ruikende stoofpot. Die geur waait de hele stad door en lokt verschillende hongerige bezoekers naar haar huisje. En allemaal krijgen ze een kom vol mee, tot de pan leeg is op het moment dat Omu zelf aan tafel wil..."

#8 Julian is een Zeemeermin

Julian is een jongen met fantasie en met dromen. Het liefste zou hij een zeemeermin zijn.


Boekrecensie "Julian is een Zeemermin":


"Julian is een jongen met fantasie en met dromen. Het liefste zou hij een zeemeermin zijn. Hij leest erover in zijn boek en in het zwembad met oma lijken de dames in hun kleurige zwempak ook op een - iets te dikke - zeemeermin. Terwijl oma thuis onder de douche staat tovert Julian zich om in zijn droombeeld..."

#9 De koffer

Prentenboek dat zich laat lezen en bekijken als een simpel, maar verhelderend toneelstukje over de essentie van het vluchtelingenprobleem.


Kaft van Oogjes die schitteren in de hoekjes, Johanna Ho & Dung Ho

Boekrecensie "De koffer":


"De vrienden vos, haas en haan krijgen bezoek van een vreemd, want ondefinieerbaar dier. Hij lijkt nog het meest op een mislukte komkommer en zeult een grote koffer met zich mee. De vreemdeling beweert dat daar niet alleen een theekopje in zit..."

Ontdek Online Verkooppunten:

EERSTE ZES TITELS

DANKJEWEL, OMU!