IT's Time for Room for all!!

 

Stichting Room For All laat kinderen kennis maken met de wereld zoals zij is met al haar rijkdom aan culturen. Een wereld waar verschillen worden gevierd en waar ruimte is voor iedereen. Een wereld waarin een bijzondere plek en rol is weggelegd voor elk kind. 

WAT WE DOEN

Ons doel is het stimuleren van onderling begrip om ervoor te zorgen dat kinderen elkaar altijd ontmoeten op basis van gelijkwaardigheid.

Om dit te realiseren selecteren we boeken om naar het Nederlands te vertalen, daarnaast werken wij graag samen met Nederlandse schrijvers van kinderboeken over diversiteit. Hieromheen ontwikkelen we programma’s en onderwijsmiddelen waarmee de nieuwsgierigheid en onbevangenheid van het kind, juist op jonge leeftijd, wordt aangewakkerd.

Op dit moment werken we samen met Rose Stories, een uitgever gespecialiseerd in het op de markt brengen van verhalen met diversiteit.  Samen kiezen we succesvolle, superdiverse kinderboeken van makers over de hele wereld.

De eerste serie bestaat uit zes kinderboeken die we hebben laten vertalen door zes bi-culturele Nederlandse vertalers en schrijvers. De boeken gaan op een natuurlijke manier in op belangrijke thema’s als diversiteit, een plek voor iedereen, genderrollen, afkomst en migratie.

Deze boeken vormen de basis voor o.a. onderwijsprogramma’s en workshops. Om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met deze verbindende boeken richt de Stichting in de eerste plaats zich op scholen, bibliotheken en buurthuizen. Alle basisscholen in Nederland zullen een gratis set boeken ontvangen.

Op deze manier hopen wij dat meer kinderen zichzelf kunnen herkennen in de boeken die ze lezen en leren over de vele culturen die Nederland rijk is.

 

“Het zijn niet onze verschillen die ons verdelen. Het is ons onvermogen die verschillen te herkennen, te accepteren en ze te vieren.” - Audre Lorde, Caribisch-Amerikaans schrijver/dichter en feministe (1934 – 1992)

URGENTIE

Uit onderzoek blijkt dat kinderen op jonge leeftijd vooroordelen overnemen. Die krijgen ze onbewust mee via o.a. opvoeding, onderwijs en kinderboeken. Dit betekent gelukkig ook dat kinderboeken met diverse en inclusieve perspectieven een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van deze vooroordelen. 


WIE WE ZIJN

Het bestuur van Room For All wordt ondersteund door een actieve en op expertise samengestelde adviesraad. Vast lid van de adviesraad is Nellie Kirschner-Timmer.Doneer nu!


Stichting Room For All heeft de ANBI-status. Eenmalige giften en giften via schenkingsovereenkomsten kunnen dan volledig worden afgetrokken van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

BANKGEGEVENS      IBAN: NL37INGB0006702830